Μια ταχέως αναπτυσσόμενη ιατρική θεραπεία για παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές και γενετικές διαταραχές

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, υπάρχει  μια στροφή προς την Εντατική Θεραπεία και απομάκρυνση από πιο παραδοσιακές μορφές θεραπείας που παρέχονται σε παιδιά που ζουν με εγκεφαλική παράλυση και άλλες γενετικές και νευρολογικές διαταραχές. Η Εντατική Θεραπεία διαφέρει από τις παραδοσιακές μορφές θεραπείας αυξάνοντας τη συχνότητα και την ένταση των συνεδριών θεραπείας για παιδιά.

Αντλώντας από μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών όπως η επαγγελματική, η ομιλία και η φυσικοθεραπεία, το Μοντέλο Εντατικής Θεραπείας διασφαλίζει  ότι κάθε παιδί λαμβάνει έναν συνδυασμό εντατικών θεραπειών που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις μοναδικές σωματικές και πνευματικές προκλήσεις που δημιουργούνται από νευρολογικές διαταραχές.

Τεκμηριωμένη έρευνα  πίσω από την εντατική θεραπεία

Κάθε φορά που μελετήθηκε ένα μοντέλο Εντατικής Θεραπείας, σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που χρησιμοποιούσε παραδοσιακή θεραπεία, οι συμμετέχοντες στην Εντατική θεραπεία είδαν καλύτερα αποτελέσματα από τους ελεγχόμενους συνομηλίκους τους. Αυτό το άρθρο του Journal of Child Neurology του 2014 συνοψίζει 19 τέτοιες μελέτες, όλες από τις οποίες έδειξαν ισχυρά στοιχεία για την εντατική θεραπεία που βελτιώνει τη λειτουργία και την πλαστικότητα.

entatiki-therapeia-

entatiki-therapeia-2

Ποιος είναι καλός υποψήφιος;

Ενώ το Μοντέλο Εντατικής Θεραπείας είναι ένα ποικίλο και αποτελεσματικό μοντέλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, η Παιδοκίνηση εστιάζει στη χρήση της Εντατικής Θεραπείας ως θεραπεία για παιδιά που πάσχουν  με νευρολογικές διαταραχές.

Οι νευρολογικές και γενετικές παθήσεις συχνά παρουσιάζουν μοναδικές σωματικές και πνευματικές προκλήσεις, επομένως, η Παιδοκίνηση  διασφαλίζει ότι κάθε παιδί θα λάβει ένα προσαρμοσμένο σύνολο υπηρεσιών που είναι ειδικά προσαρμοσμένες για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.

Μέσω εντατικών μορφών φυσικοθεραπείας και μιας ποικιλίας καινοτόμων μορφών εξοπλισμού, η Παιδοκίνηση θα διασφαλίσει ότι η συμμετοχή στο μοντέλο της Εντατικής Θεραπείας θα συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής του παιδιού.

entatiki-therapeia-3

Η εντατική θεραπεία μπορεί να γίνει σε τμήματα 5 ημερών, που συνήθως εκτελούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, με καθένα από αυτά τα τμήματα να περιλαμβάνει τουλάχιστον δέκα ώρες θεραπείας (συνήθως 2 ώρες την ημέρα).

Ανάλογα με την αντοχή και την ηλικία του παιδιού, κάθε μπλοκ 5 ημερών θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 20 ώρες θεραπείας (δηλαδή, 4 ώρες θεραπείας την ημέρα).

Για βέλτιστα αποτελέσματα, εάν το επιτρέπουν οι πόροι της οικογένειας, συνιστούμε να συμμετέχει ένα παιδί σε εντατική θεραπεία μία φορά το τρίμηνο και κάθε εντατικό αποκλεισμό να διαρκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

 

 

entatiki-therapeia-4

Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους Εργοθεραπείας

DSC_2748-2

Εμπιστευτείτε μας με ασφάλεια!

-προσωπικό-φυσικοθεραπευτών

Εξειδικευμένοι και έμπειροι εργοθεραπευτές

-χώρος-θεραπευτηρίου

Πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά διαμορφωμένο θεραπευτήριο

-που-χρήζουν-φυσικοθεραπείας

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους εργοθεραπευτικό περιστατικό

-με-ασφαλιστικα-ταμεια

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

-νοτια-προαστια

Εξυπηρετούμε σε όλα τα Νότια Προάστια και όχι μόνο

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα όπως:

  • Αυτισμός
  • Νοητική Καθυστέρηση
  • Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) – Διάφορα Σύνδρομα
  • Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να κρατήσει το μολύβι
  • Αν έχει δυσκολία συγκέντρωσης και έντονη διάσπαση προσοχής (διαταραχές συντονισμού)
  • Αν έχει φτωχή βλεμματική επαφή
  • Αν δυσκολεύεται να αυτοεξυπηρετηθεί
  • Αν δεν τον/ την ενδιαφέρει να παίξει με παιχνίδια
  • Αν δεν ενδιαφέρεται να παίζει με άλλα παιδιά
  • Αν πέφτει συχνά και δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα του στο χώρο
  • Αν δυσκολεύεται να κόψει με το ψαλίδι ή να ζωγραφίσει μέσα σε πλαίσιο
[]
1 Step 1
Όνομα
Τηλέφωνο
Το μήνυμά σας
0 /
reCaptcha v3
Previous
Next

Επισκεφτείτε μας: Διευθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 18 και Γράμμου, Αργυρούπολη, Τηλ. 210 9942920, email: info@paidokinisicentre.gr

Περιοχές εξυπηρέτησης: Αργυρούπολη, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Παλαίο Φάληρο, Βούλα, Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Βάρη, Βύρωνας, Καλλιθέα